Uprkos četiri promašena kaznena udarca – pobeda nad Nišlijama

SMEDEREVO, 9. mart 2024 – Mada se po rezultatu to možda ne bi moglo reći, u svakom slučaju teže nego što se očekivalo, smederevski futsaleri su u utakmici 18. kola prvenstvena Druge lige stigli do petnaeste pobede: KMF Smederevo – Kalča 6:4 (3:1).

Od početka utakmice domaći su imali inicijativu, ali su uporni i pomalo nervozni gosti uspešno odolevali  sve do 11. minuta. Tada je posle šuta Uroša Nikolića golman Nišlija kratko odbio loptu na koju je natrčao njegov saigrač Stojanović i pogodio sopstvenu mrežu.

Nije prošao ni minut a Trojanović je, posle kontre, izjednačio, da bi u razmaku od nekoliko sekundi Živanović iz okreta ponovo doneo vođstvo Smederevcima.

Ređale su se potom šanse pred oba gola, a onda je u 17. minutu, na asistenciju Nikolića, spretno reagovao Jeremić za dva gola razlike u korist domaćih pre pauze.


Pre početka utakmice predsednik KMF Smederevo Goran Lazić je, povodom Međunarodnog dana žena 8. marta, svim damama koje su bile prisutne uručio balone u obliku srca.

U poluvremenu, u izvlačenju brojeva, posrećilo se da Marija Jeremić dobije dres kluba. Njoj je dres uručio Zvezdan Vrbanović, predsednik GFS Smederevo.


Samo što je počeo nastavak, Jeremić je asistirao, Ćirka pogodio, da bi u 24. i 31. minutu, na proigravanja Živanovića i Andrijana Kneževića, sa dva pogotka Uroš Nikolić odveo svoj tim na plus 5.

Priliku da vođstvo učini još ubedljivijim, posle šestog prekršaja gostiju, nije iskoristio Paunović, čiji je kazneni udarac golman Pavlović odbranio.

Veoma brzo taj promašaj, opet nakon kontri, kaznili su najpre Stojanović, a u istom 34. minutu i Veljković za smanjenje rezultata na 6:3.

Smederevci su potom promašili još tri kaznena udarca; Pavlović je odbranio i šut Simeunovića, dok su Živanović, a onda i Nikolić pogađali okvir gola gostiju iz Niša.

Ohrabreni činjenicom da domaćin nije realizovao četiri kaznena udarca, Nišlije su zaigrale sa golmanom u polju i preko Radenkovića u 38. minutu uspevaju da smanje rezultat na 6:4.

U pretposlednjem minutu i oni su, posle šestog prekršaja Smederevaca, imali kazneni udarac, ali je Miloš Knežević uspeo da odbrani prvi, a potom i ponovljeni šut, pošto je sudija izvođenje ponovio, najpre Stankoviću a onda i Nikoliću.

Smederevo ubedljivo drži prvu poziciju na tabeli i čvrsto gazi ka povratku u najviši rang takmičenja, ima deset bodova prednosti u odnosu na ekipu Hrama, pre no što Beograđani odigraju utakmicu ovog kola sa Partenonom iz Smederevske Palanke.

Skorašnji članci

error: Content is protected !!